onsdag den 20. juli 2011

Hjemmelavet fondant

Her har du en super nem og billig opskrift på hjemmelavet fondant. 

Denne opskrift, er baseret på marshmallows. Marshmallows er de store hvide skumfiduser, som du kan bruge til at grille. Jeg plejer at bruge Chamallows fra Haribo.

MarshMallowsFondant
15 marshmallows 
2 spsk. olie (fx. rapsolie)
4 spsk. vand
Ca. 1 pk. flormelis (hold endelig igen, heller for lidt end for meget :-) )

Marshmallows, olie og vand kommes i en skål. Blandingen varmes i en microbølgeovn ell. over vandbad. Marshmallows skal smeltes, men må ikke blive brune. Så stille og roligt opvarmningen, så er det nemt nok.
Derefter blandes der flormelis i lidt efter lidt. Rør rundt med ske ell. pisker med dejkroge på. Bland flormelis i, til massen er sej, og hverken ske ell. dejkroge kan mere. Ud på bordet og ælt med flormelis, til det er som modellervoks. Det skal klister lidt til sidst, da det giver det bedste resultat. 
Jeg laver det gerne dagen inden brug. Men det kan sagtens opbevares længe i en tætlukket frysepose i køkkenskabet.

En portion rækker til to runde 20 cm kager. Men tænk på du måske også vil lave pynt, og så er en portion mere til 1 stk. rund 20 cm kage + pynt. 

Udrulning:
Når du skal rulle fondant ud, kan du bruge maizena majsstivelse, så det ikke klistrer til bord og redskaber.

Farvning af fondant:
Til farvning af fondant kan du godt bruge alm. frugtfarve. Men de kan ikke give klare farver og gør fondantet klistret, hvis de blandes i den færdige fondant. Jeg bruger pastafarver. De kan købes i kagebutikker (søg fx. på nettet) ell. i Panduro (de har et lille udvalg).

Hvis du vil farve en stor portion fondant, så kommes farven i, når marshmallows er smeltet, men før flormelis. Hvis det kun er mindre mængder, der skal farves, så kommes farven bare i den lille portion, og æltes godt ind. 

Variation 1: Ca. 1/4 del af flormelisen erstattes af kakaopulver (rigtig kakao). Det giver en fin brun farve, og smager rigtig godt!

Variation 2: Olie skiftes ud med citronolie. Det giver en dejlig frisk smag.Variation 3: Put aromaer i hver enkelt farve. Disse kan købes i kagebutikker (på nettet). Der skal kun bruges en enkelt eller to dråber. 
Rigtig god fornøjelse

Ingen kommentarer:

Send en kommentar